13 Ocak 2015 Salı

Yöresel Kahvaltı Ziyafeti;Akdeniz Hatay Sofrası

Bugün Barış Deve'cinin misafiri olarak Akdeniz Hatay Sofrası yöresel açık büfe kahvaltısı tadımındaydık.Barış Bey, bizlere süpriz yaparak ünlü şef ve seyahatname yazarı Ömür Akkor'u da kahvaltıya davet ederek bizleri hem şaşırttı hemde sevindirdi üstatlarla aynı masada yemek yemek şüphesiz mutluluk vericiydi öncelikle buradan misafirperverliği için Barış Deveci'ye ve yoğun programı arasında vakit ayırıp bizlere kahvaltıda eşlik ettiği için Ömür Akkor'a ve davetimi kırmayıp gelen blogger&guru arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletmek isterim.

Akdeniz Hatay Sofrası'nda haftaiçi 08.00 ile 11.30 arasında 75 çeşit kişi başı 30TL, haftasonu ise 150 çeşit kişi başı 39TL fiyatlı yöresel açık büfe kahvaltısı bulunuyor.Kahvaltıda yok yok bildiğimiz kahvaltılık çeşitleri yumurta,bal,kaymak yanı sıra Hatay'ın yöresel lezzetleri zahter,muhammara,kaytaz böreği,biberli ekmek,nar,sürk peyniri ve daha adını sayamayacağım birçok kahvaltılık açık büfede yerini almıştı.

Kahvaltının bu kadar çeşitli olması gözünüzü korkutmasın herşey günlük olarak hazırlanıp tüketiliyor hatta Akdeniz Hatay Sofrası tabağındakileri bitirenlere israf etme kampanyası başlatarak %10 indirim uygulaması yapıyor bu düşünceli davranışlarından dolayı kendileri tebrik ediyor ve destekliyorum.

Küçük bir sır vereyim ; Akdeniz Hatay Sofrası bizleri şaşırtacak yeni girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor çok yakında duymayan kalmayacak şimdiden başarılar dilerim.

Uzun ve yöresel kahvaltılıklarla dolu masamız 


Kısır,Zahter,Bal,Samandağı Biberi,Biberli Ekmek,Peynir ve Kaymak,Humus

Yöresel lezzetler olduğu gibi kahvaltının olmazsa olmazları yumurta,zeytin,domates salatalık gibi kahvaltılıklar da unutulmamıştı.

Hatay'ın meşhur Kaytaz Böreği

Bu lezzetli görüntü birkaç kareden fazla fotoğraf almama sebep olmuştur.


Kahvaltı arası masaya gelen nar tabağı masamızın süsü midemizin dostu oldu :)
Meşhur Belluriye Tatlısı daha önce dondurmalı olanını yemiştim kaymaklı olanı da güzelmiş ama benim tercihim yinede dondurmalısı oldu :)



Kahvaltıda Barış Deveci'nin süpriziyle masaya getirilen künefe şaşkınlık yaratırken sabah sabah nasıl yiyeceğiz diye düşündürürken kahvaltı sonrası yanında verilen süt ile muhteşem uyumlu ve bir okadar hafif geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder