13 Aralık 2015 Pazar

Belçika'nın dünyaca ünlü markası Le Pain Quotidien 'nin kurucusu ve şefi Alain Coumont,Türkiye'ye geldi.


İsmini taze ekmekten alan Belçika'nın dünyaca ünlü markası Le Pain Quotidien 'nin kurucusu ve şefi Alain Coumont, Türkiye'ye geldi ve bize kendi elleriyle yemekler hazırladı.Le Pain Ouotidien Kanyon'da gerçekleşen buluşmada Alain Coumont hakkında birçok şey öğrendik.
İlk olarak çocukken babaannesinin ekmek yapışını izleyerek başlamış daha sonra şef olan Alain çalıştığı restoranlar için aradığı ekmeği bulamayınca kendi ekmek fırınını açıyor ve ilk paylaşımlı masa fikrini de Alain ortaya çıkartıyor. Hani şu bildiğimiz uzun yan yana birbirini tanımadan oturup yemek yenilebilen masalardan bahsediyorum. Ne güzel bir fikir ortaya atmış insanların kaynaşmasına vesile olacak ve sayesinde tüm dünya ya yayılan.

Belçikalı Şef kendi elleriyle hazırladığı özel lezzetleri bize sunarken ayrıca Le Pain Quotidien Cookbook kitabını da adımıza imzalayarak bizlere hediye etti.


1990 yılında kurulan ve dünyada 19 farklı ülkede, 146 noktada bulunan restoran zincirlerinde %100 organik  lezzetli ekmekler, çorbalar, salatalar, ev yapımı hamur işleri,kahvaltılar, taze meyvelerle hazırlanan içeçekler ve tatlılar bulunuyor.


Tatmış olduğumuz lezzetlerden favori lezzetim spicy shrimp ve avakado soslu karides ve brownie...

Le Pain Quotidien Kanyon
Kanyon  AVM No:185 Giriş Katı N 140B 1.Levent.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder